We speelde onze zesde wedstrijd in en tegen Leopoldsburg. De match kwam zeer traag op gang, zowel voor ons als de tegenstander was dit het geval. De inzet was niet aanwezig dus gingen we de rust in met een achterstand. Na de rust was er wat meer inzet, en dat was te zien. Alleszins niet aan de score. De score van de tegenstander bleef hoger tot het einde van de wedstrijd.

Quarters:
1e: 14-11
2e: 29-20 (15-9)
3e: 48-27 (19-7)
4e: 64-43 (16-16)

Reactie van de coach:
Het verslag van Gilles (wedstrijd thuis tegen Bree A) kwam nog steeds niet in mijn mailbox terecht omwille van diverse redenen, of  was het dan toch de schuld van broer Lei  ? Wie zal het zeggen ?

Goed, de wedstrijd dan, we gingen na twee moeilijke wedstrijden (Beringen en Bree A) op bezoek in Leopoldsburg, een ploeg die ons normaal zou moeten liggen. We konden voor het eerst rekenen op 12 spelers want zowel Sander als Laurens kwamen terug uit blessure. Driek had een week ervoor al terug hervat, 12 man dus op het wedstrijdblad en dit voor een belangrijke oktobermaand waarin we ploegen treffen van hetzelfde niveau als het onze.

We startten ongeconcentreerd aan de wedstrijd, maar kunnen via Wouter toch als eerste scoren. Leopoldsburg speelt echter meer als een ploeg en kon zo al snel 12-4 uitlopen. Een pressing dan maar en jawel, dit resulteerde in enkele steals waardoor we up tempo basket konden brengen met enkele fast breaks tot gevolg, we komen terug tot 12-11. Met veel rotatiemogelijkheden verwacht je dan als coach dat iedereen wil knokken voor zijn speelminuten, maar niets is minder waar. De vervangingen brachten niet het gewenste resultaat en van ploegspel was weinig tot geen sprake waardoor de thuisploeg een nieuwe kloof op het bord kon prikken, een kloof die we voor de rust niet meer gedicht kregen. Enige lichtpunten in dit tweede quarter: Yoni, met een prachtige jump stop cross over, en een hardwerkende Bjorn.

Tijdens de rust werd er gewezen op het feit dat we zeker wel beter zijn dan de thuisploeg als ons afwerkingpercentage wat beter zou zijn en als iedereen wil knokken voor elke bal. We gingen er dan met volle moed tegenaan maar scoren is en blijft een probleem, zeker als we de individuele toer opgaan ! In een mum van tijd staat er een 20-puntenkloof op het bord (48-27). In het vierde quarter zien we dan wel verbetering, maar het kalf was natuurlijk al lang verdronken. We komen terug tot een 10-tal punten via Frederik en Benjamin, maar dan ontbreekt de vechtersmentaliteit om door te gaan en onder die 10 punten te geraken, zodat de thuisploeg opnieuw een 20-er op het bord plaatst. (Sportwetten24.com)

Conclusie: we spelen in het totaal maar 8 minuten goede basket (in het eerste en het vierde quarter). Van TEAMspel was er weinig tot geen sprake en de mentaliteit die ik in het laatste quarter tegen Bree A en in de wedstrijd tegen Optima Tessenderlo B heb gezien ontbrak vandaag ook. Scoren blijft een probleem zolang we niet gaan leren het bord te gebruiken (20/59 2punters, 3/17 vrijworpen en 0/4 3punters). Volgende week thuis tegen Zonhoven B zal en moet het anders lopen !