Heusden speelde het 2de en het 4de kwarter goed, maar het 1ste en het 3de speelden ze slecht. Na het 1ste kwarter (waarin Yannick Elsen het enige punt heeft gemaakt) was de score 28-2 in het voordeel van Sint-Truiden. Na het 2de kwarter was de score 46-17 in het voordeel van Sint-Truiden (het tweede kwarter was de score 18-15). Aan het eind van het 3de kwarter (waarin Driek Deferme alle punten (4) heeft gemaakt) stond er op het scorebord een score van 71-21 voor Sint-Truiden (in het derde kwart was de score 25-4). Na de match was de score 35-88 (het vierde kwart was de score 17-14).

De topschutters van Heusden waren: Driek Deferme en Yannick Elsen met 12 punten Louis Peys, Lei Leenaers, Yoni Elsen, Frederick Jans (b-ploeg) en Bj�rn Jorissen met 2 punten. Wouter Quintens (b-ploeg) met 1 punt en Ekrem Toprak zonder punten.

Heusden speelde erg sportief en had maar 7 fouten gemaakt (Driek Deferme 1, Yoni Elsen 2, Yannick Elsen 1 en Wouter Quintens 3).

Yoni Elsen # 9

Reactie van de coach:
Na de video analyse van vrijdag verwachte ik een sterke prestatie tegen de 2de in het klassement Sint-Truiden. Opnieuw speelden we echter een zwak eerste quarter tegen een pressende thuisploeg. Het passenspel was bij momenten al beter, maar over de afwerking zullen we maar zwijgen. In het tweede quarter viel ook de afwerking mee zodat we goed meespeelden. Ook na de rust een zwak Heusden, maar opnieuw herpakken we ons in het vierde quarter. Ik heb het al heel veel gezegd op training, maar wanneer we 3 of meer passen geven in een aanval scoren we, bijna, altijd. Je ziet in het 2de en 4de quarter dat we zelfs tegen een sterke ploeg als Sint-Truiden wel degelijk kunnen basketten, alleen zijn er sommige spelers die dit zelf nog niet helemaal door hebben. Toch onthouden we het positieve uit deze wedstrijd en gaan we hier op verder bouwen in de toekomst.